4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde ribkarbonade met tomatenjus

Gevulde ribkarbonade met tomatenjus

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

125 gram feta

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

8 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Snijd het vlees van de karbonades horizontaal met een scherp mes tot op het bot in zodat een envelopje ontstaat.
  • 2 Meng de feta met de munt, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie tot een romige massa. Vul de karbonades ermee en steek of naai ze dicht met prikkers of keukentouw.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper en bak 5-6 minuten per kant op middelhoge stand.
  • 4 Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • 5 Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Bak de knoflook kort in het braadvet. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en kook iets in. Serveer de tomatenjus met de rest van de peterselie bij de karbonades.
  • 7 Lekker met gekookte aardappels en broccoli of boontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté