4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was de paprika's goed schoon en snijd op circa 3 centimeter van boven het hoedje met steel horizontaal af.
  • 2 Snijd de zaadlijsten voorzichtig uit de binnenkant weg en schud alle zaadjes uit de paprika.
  • 3 Snijd ook de hoedjes van de tomaten en zet de tomaten dan in de holte van de paprika's. Zet de paprika's in een ovenschaaltje en bestrooi alles met wat zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood en vermeng het met de ansjovis, de knoflook, de peterselie en de tijm. Verdeel dit mengsel over de tomaten en giet over elke portie een eetlepel olijfolie.
  • 5 Giet een paar eetlepels water langs de paprika's. Leg de hoedjes naast de paprika's. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de paprika's in circa 40 minuten gaar.
  • 6 Haal na 30 minuten het folie weg zodat het broodkorstje bruin kan bakken. Zet de hoedjes terug op de paprika's en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 5 gram