4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Gevulde rode uien

Gevulde rode uien

ingrediënten


35 min
4 personen
1 snufje zout

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram komijnekaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 grote rode uien

  • 1 Kook de uien in hun geheel in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • 3 Snijd van de bovenkant van de uien een kapje af en hol ze uit tot een centimeter van de rand.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Rooster de boterhammen kort en verkruimel ze.
  • 6 Hak het binnenste van de uien fijn, vermeng dit met het broodkruim, kaas en tijm en vul hier de uien mee.
  • 7 Zet de uien in een ovenschaal en verdeel de boter erover.
  • 8 Giet de wijn erbij en bak de uien in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en bruin.

bereidingstip

Lekker met vlees of vis of met een salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté