4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

60 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

60 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

5 navelsinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Rasp de schil van 1 sinaasappel af. Snijd van 4 sinaasappels de bovenste kapjes circa 2 centimeter af. Snijd met een klein mesje langs de rand van het vruchtvlees tot aan het wit en schep of snijd het vruchtvlees er voorzichtig uit.
  • 2 Vang het sap op dat vrijkomt en houd de helft van het vruchtvlees apart voor later gebruik. Snijd een dun kapje van de onderkant af zodat de sinaasappels goed rechtop blijven staan.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in een paar minuten lichtbruin.
  • 4 Meng de bloem, hazelnoten en suiker en wrijf de boter met koele vingers erdoorheen tot grove kruimels. S
  • 5 Snijd het vruchtvlees van 2 sinaasappels fijn en meng het met de mascarpone, sinaasappelrasp, honing en het ei. Vul hiermee de sinaasappels en zet ze in een ovenschaal. Verdeel de kruimels over de sinaasappels.
  • 6 Giet het eventuele overgebleven sap en vruchtvlees in de schaal en bak de sinaasappels in de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 7 Laat afkoelen tot lauwwarm en bestuif de sinaasappels eventueel met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 11 gram