gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gevulde speculaaskoeken met pistache-spijs

Gevulde speculaaskoeken met pistache-spijs

ingrediënten


30 min
bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

130 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

keukenmachine

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het deeg nog even door tot het soepel is en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 3 mm dik. Steek 24 cirkels eruit met een glas of uitsteekvorm.
  • 2 Leg 12 deegcirkels op de bakplaat. Verdeel de spijs erover, maar laat de randen vrij. Bevochtig de randen licht met water en leg de andere 12 cirkels erop. Druk de randen met een vork goed op elkaar.
  • 3 Bestrijk de koeken met nog wat ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk de koeken met water. Bestrooi met het overige pistachepoeder en laat de koeken helemaal afkoelen.

bereidingstip

Blijft er deeg over bij het maken van deze gevulde speculaaskoeken met pistachespijs? Rol dan kruidnoten van de deegrestjes en bak deze in de oven mee met de koeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram