4 personen
gemiddeld
50 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Gevulde stamppotkoekjes met zuurkool en spekjes

Gevulde stamppotkoekjes met zuurkool en spekjes

ingrediënten


50 min
4 personen
50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

50 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met het laurierblaadje. Giet af, stamp de aardappels fijn en roer de boter erdoor.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de spekjes toe en bak deze goudbruin.
  • 3 Voeg de zuurkool toe en bak circa 3 minuten. Neem de pan van de warmtebron en roer de mosterd en peterselie erdoor.
  • 4 Roer eerst het ei en vervolgens de bloem door de aardappelpuree, meng niet te lang. Vorm met vochtige handen van 2 eetlepels aardappelpuree een pannenkoekje in je hand.
  • 5 Vul het midden met 2 theelepels van het zuurkoolmengsel. Vorm van 2 eetlepels aardappelpuree nog een pannenkoekje en leg deze op de andere. Druk de randen goed aan zodat er geen vulling uitsteekt.
  • 6 Herhaal met de rest van de puree en zuurkool. Verhit de rest van de olie op middelhoge stand en bak hierin de koekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer direct of houd warm in de oven.

wijnadvies

Bij dit recept is een Riesling of Pinot Blanc van J. Meyer een goede keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes