4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus

Gevulde stoofperen met amandelspijs en warme chocoladesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
basisrecept stoofperen
kaneelpoeder
50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prak de amandelspijs los met een vork en meng 1 eetlepel van de fijngehakte chocolade erdoor tot een samenhangend geheel. Vorm hier 4 gelijke balletjes van.
  • 2 Verwarm de room met de rest van de chocolade en een snuf kaneel tot de chocolade is gesmolten. Neem de pan van de warmtebron en klop de saus goed door met een garde.
  • 3 Vul de holtes van 4 halve stoofperen met een bolletje spijs en duw een andere halve peer ertegenaan.
  • 4 Snijd de onderkant van de peertjes iets af zodat ze rechtop blijven staan en zet ze op een bordje. Giet een lepel warme chocoladesaus over de peertjes en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 4 gram