4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Gevulde sugarsnaps

Gevulde sugarsnaps

ingrediënten


20 min
4 personen
6 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels roomkaas met bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een laagje water met wat zout aan de kook. Duw de sugarsnaps open of snijd met een klein mesje de holle kant van de peul open. Verwijder voorzichtig de erwtjes.
  • 2 Blancheer de sugarsnaps 20 seconden in het kokende water en giet ze dan af. Spoel ze met koud water af en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 3 Roer de roomkaas los met wat peper, citroenrasp en een paar druppels sap tot een luchtige en frisse room.
  • 4 Vul de sugarsnaps met een halve eetlepel roomkaas en doop ze in de gehakte bieslook.
  • 5 Serveer de sugarsnaps op een bordje of op amuselepels.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een lekkere amuse waarbij u gewoon uw aperitiefwijn kunt doorschenken. Of dat nu droge witte huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Viña Maipo Chardonnay is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 45 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté