4 personen
uitdagend
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten uit de oven

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

20 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 grote tomaten

benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met behulp van een lepel uit, strooi er wat zout in en laat ze omgekeerd circa 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
  • 2 Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat deze tomaatstukjes in een zeef uitlekken.
  • 3 Roer de boter tot een smeuïge massa. Voeg driekwart van de peterselie, eidooiers, kaas, bloem, slagroom en uitgelekte stukjes tomaat toe en meng alles door elkaar.
  • 4 Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Vul hiermee de tomaten. Plaats de tomaten in een vuurvaste schaal. Laat de tomaten circa 15-20 minuten in de oven souffleren.
  • 5 Serveer de tomaten op een klein bordje en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.

wijnadvies

De kaas vraagt om een stevig tegenwicht: kies daarom voor een Chardonnay uit de gebieden Vins de Pays uit het zuiden van Frankrijk (7-9°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté