4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

ingrediënten


25 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram wit brood
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien

benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Kook de uien met schil circa 10 minuten in water met zout. Giet af en laat de uien afkoelen.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng ze met de feta, het brood, de tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en het ei.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de uien horizontaal en pel ze. Hol ze uit met een spitse theelepel zodat er een stevige zijkant overblijft.
  • 4 Snijd het binnenste van de uien fijn en meng met het fetamengsel. Verdeel de vulling over de uien en zet ze op een bakplaat.
  • 5 Besprenkel met 2 eetlepels van de tomatenolie. Dek af met aluminiumfolie en zet de uien circa 30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 13 gram