4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde varkensfilet met bramenjus

Gevulde varkensfilet met bramenjus

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels vleesbouillon
4 eetlepels vleesfond
100 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkensfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

50 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de pruimen in stukjes. Hak de helft van de amandelen en cashewnoten grof.
  • 2 Meng het gehakt met de pruimen, het paneermeel, de gehakte noten, zout en peper.
  • 3 Verdeel de varkensfilet in 4 porties. Snijd de filets met een scherp mes aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de filets met het gehaktmengsel en steek de opening dicht met een prikker.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de gevulde varkensfilets in 11-12 minuten gaar en bruin. Voeg de sjalotjes, de rest van de noten en de bramen toe en warm nog circa 2 minuten mee.
  • 5 Leg het vlees op voorverwarmde borden. Voeg de vleesfond toe aan het braadvet en breng de jus op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de jus over het vlees. Serveer met aardappelpuree en sugarsnaps of doperwten.

wijnadvies

Finca de Labarca Crianza of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 49 gram