4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde venkel met sinaasappel-rozemarijnsaus

Gevulde venkel met sinaasappel-rozemarijnsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
400 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 venkelknollen

  • 1 Snijd de kapjes van de stronk van de venkel en snijd een stukje van de stelen af. Bewaar het venkelgroen.
  • 2 Halveer de venkelknollen en hol ze met een scherp mesje uit. Snijd het uitgestoken deel van de venkel in stukjes.
  • 3 Kook de venkelknollen circa 10 minuten in water met zout. Houd de venkel warm in het kookvocht.
  • 4 Verhit de olijfolie en roerbak hierin de sjalot, knoflook, prei en venkelstukjes 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Schep de rijst en de helft van de rozemarijn erdoor en bak 2 minuten.
  • 5 Giet er 250 ml van het venkelkookvocht bij en kook zachtjes 10-12 minuten tot het vocht is opgenomen.
  • 6 Verwarm het sinaasappelsap met 100 ml water en de rest van de rozemarijn. Bind dit vocht met aangelengd aardappelzetmeel.
  • 7 Vul de venkelknollen met het rijstmengsel en leg ze op warme borden met de plakjes kipfilet. Bedruppel met de saus en garneer met het venkelgroen.

bereidingstip

Vervang de kip door geroosterde noten voor een vegetarisch recept.

wijnadvies

Deze gevulde venkel matcht goed met Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 29 gram
recalls | bekijk ze hier!