4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde zalm met munt en limoen

Gevulde zalm met munt en limoen

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

bakplaat met bakpapier

  • 1 Halveer de visfilets. Pers 1 limoen uit en snijd de andere in plakjes of partjes.
  • 2 Leg enkele blaadjes munt apart voor de garnering. Pureer de rest van de munt met de knoflook, het limoensap, mosterd, 1 eetlepel olie en zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Bestrijk 4 zalmhelften met de muntpasta en dek ze af met de rest van de zalm (de zalmhelften moeten op elkaar passen). Steek de vishelften vast met een prikker.
  • 5 Zet deze zalmsandwiches op de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olie. Zet ze 10-12 minuten in de oven.
  • 6 Serveer ze met de limoenplakjes en blaadjes munt.
  • 7 Lekker met gebakken krieltjes en doperwten of broccoli.

bereidingstip

Neem kabeljauw in plaats van de zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 33 gram