4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde zoete aardappel met ei

Gevulde zoete aardappel met ei

ingrediënten


15 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 kleine eieren

dit product is niet beschikbaar

60 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verpak de zoete aardappels in een stuk aluminiumfolie en gaar ze in circa 45 minuten in de oven.
  • 3 Maak de bovenkant van het folie open, snijd de aardappels in de lengte in en hol ze met een lepel voorzichtig iets uit. Verkruimel de geitenkaas in de zoete aardappels en breek de eieren erboven. Bestrooi met de bosui en een snuf zout.
  • 4 Bak de aardappels nog circa 20 minuten in de oven tot het eiwit is gestold en lepel uit.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté