4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gewokte boerenkool met sesam en garnalen

Gewokte boerenkool met sesam en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

300 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit intussen de zonnebloemolie en roerbak hierin de knoflook, gember en boerenkool circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de garnalen, sojasaus, sesamolie en azijn toe en roerbak 5 minuten op een hoge stand. Bestrooi de wokschotel met het sesamzaad en de bosui. Serveer met de rijst.

wijnadvies

De Aziatische touch van de gewokte boerenkool sluit goed aan bij het heel kleine zoetje van Lizard Riesling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 26 gram