4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gewokte knoflookspinazie met gebakken rijst

Gewokte knoflookspinazie met gebakken rijst

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui. Voeg de helft van de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
  • 2 Voeg de rijst toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de rode peper, 3 eetlepels sojasaus, de rijstazijn en gembersiroop toe en bak weer 5 minuten.
  • 3 Schuif de rijst aan de kant en giet 1 eetlepel olie ernaast. Voeg de eieren toe en bak al roerend gaar. Meng dan de rijst weer erdoor, schep uit de pan en houd apart.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan de pan. Voeg de overige knoflook en overige sojasaus toe en bak tot de knoflook lichtbruin is. Voeg dan de spinazie in delen toe en bak steeds circa 1 minuut, tot de spinazie net geslonken is. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Schep de rijst in diepe borden en serveer de spinazie erbij. Bestrooi met de bosui en sesam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 18 gram