4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gewokte spruitjes met spekjes en zoete aardappel

Gewokte spruitjes met spekjes en zoete aardappel

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

700 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd elke zoete aardappel in de lengte in 8 parten en verdeel over de bakplaat. Schep om met de olijfolie, knoflook, de helft van de tijm en een flinke snuf zout. Rooster in de oven in circa 30 minuten gaar, goudbruin en aan de randjes knapperig.
  • 2 Kook intussen de spruitjes in 5 minuten bijna beetgaar. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekreepjes knapperig en goudbruin. Voeg de mosterd, honing en de overige tijm toe en meng door elkaar.
  • 3 Voeg de spruitjes toe aan de pan en roerbak circa 5 minuten op middelhoge stand, totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben en licht knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de spruitjes met de aardappelpartjes en knijp de gepofte teentjes knoflook uit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 18 gram