- 1 Kook de rijst.
- 2 Verhit de arachide- en sesamolie en wok hierin de knoflook en witlof 2-3 minuten. Schep uit de wok en houd apart.
- 3 Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin.
- 4 Schep de rode peper, kerriepoeder en gember met 3 eetlepels siroop erdoor en gaar 4-5 minuten.
- 5 Rooster de sesamzaadjes in een droge, hete koekenpan.
- 6 Schep het witlof door het kipmengsel en verwarm 2-3 minuten.
- 7 Schep op de rijst en bestrooi met sesamzaad.
bereidingstip
Vervang witlof door reepjes paksoi.. Neem 1 eetlepel currypasta in plaats van kerriepoeder.. Sesamolie is een echte smaakmaker, je bakt er meestal niet in. Doe je dit wel, combineer de nootachtige smaak dan met een wat neutralere olie, bijvoorbeeld arachide- of zonnebloemolie. Een scheutje sesamolie is heerlijk door de bami, maar gebruik ook eens in dressings of besprenkel gekookte groente als broccoli ermee.