6 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken

ingrediënten


20 min
6 personen
1 liter halfvolle melk
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 blaadjes verse basilicum
2 groene appels

dit product is niet beschikbaar

150 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen.
  • 2 Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie.
  • 3 Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer.
  • 4 Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor.
  • 5 Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram