4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Gnocchetti pasta met amandelpesto en courgette

Gnocchetti pasta met amandelpesto en courgette

ingrediënten


45 min
4 personen
150 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

pecorinokaas
50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

40 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

450 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Voeg aan de bloem voor de pasta 200 ml lauwwarm water en een snuf zout toe. Meng goed tot een grof kruimelig deeg. Leg dit op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het tot een stevig elastisch deeg. Voeg als het te plakkerig is een beetje bloem toe en als het te droog is een klein beetje water. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • 2 Kruis voor de pesto de tomaten in en leg ze 40 seconden in kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze iets afkoelen en ontvel ze. Snijd ze, zonder zaadjes, in kleine blokjes en zet apart.
  • 3 Hak de amandelen met de knoflook grof in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de pecorino, basilicum, 2 eetlepels peterselie en beetje bij beetje olijfolie toe. Voeg eventueel een scheutje koud water toe om de saus dunner te maken. Doe deze pesto in een kom en roer de tomatenblokjes erdoor.
  • 4 Verdeel het pastadeeg in dikke plakken. Rol deze uit tot een rol zo dun als een potlood. Bestuif met een beetje bloem. Snijd de rol in stukjes van 2 cm. Rol ze tussen je handen uit in ovale kussentjes. Duw in één kant een kuiltje en druk met een vork geribbelde streepjes aan de andere kant.
  • 5 Bak de courgetteplakjes 4-5 minuten in een beetje olijfolie. Kook de gnocchetti in 1 minuut beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en roer de pesto erdoor. Garneer met de rest van de peterselie. Serveer met de courgette en bestrooi met extra pecorino.

bereidingstip

Vervang in dit recept de pecorino door Parmezaanse kaas of harde geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 930 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 22 gram