4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gnocchi-gratin met kastanjechampignons en tomaatjes

Gnocchi-gratin met kastanjechampignons en tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de rode ui, knoflook en rode peper 2-3 minuten. Voeg de paprika, champignons, tijm, rozemarijn en paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten. Roer de gezeefde tomaten erdoor en verwarm 5 minuten.
  • 2 Kook intussen de gnocchi. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en schep met de gnocchi in een ovenschaal. Giet de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  • 3 Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is. Zet voor een knapperig korstje de laatste 3 minuten van de baktijd de ovengrill aan.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Serveer dit recept met een salade van rucola, grof geraspte gekookte bietjes, een balsamicodressing en gemengde noten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 29 gram