4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gnocchi met boerenkool

Gnocchi met boerenkool

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 fles tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilivlokken
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de boerenkool toe en roer tot deze is geslonken. Pers de knoflook erboven uit en voeg de chilivlokken toe. Bak samen nog 3 min.
  • 2 Schenk 250 ml water erbij en stoof de boerenkool nog 10 min. met een deksel op de pan.
  • 3 Breng intussen een andere pan met ruim water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook 2-3 min. tot ze komen bovendrijven. Giet af.
  • 4 Roer de tomatensaus en gnocchi door de boerenkool en warm alles een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer de gnocchi met mini-mozzarella en garneer met de basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 599 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 22 gram