2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gnocchi met tomaat en courgette

Gnocchi met tomaat en courgette

ingrediënten


20 min
2 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de gnocchi circa 3 minuten, schep gnocchi die gaan drijven direct uit de pan in een vergiet. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de gnocchi tot ze een krokant laagje hebben. Schep uit de wok en houd apart.
  • 2 Fruit de ui in de rest van de olie. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak 4-5 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2-3 minuten. Schep de gezeefde tomaten en de helft van de basilicum erdoor en laat de saus zachtjes in 6-8 minuten indikken.
  • 3 Voeg de gnocchi toe. Scheur de mozzarella in stukken en roer kort door de saus. Bestrooi het gerecht met de rest van de basilicum.

bereidingstip

Vervang de basilicum in de saus door 1 eetlepel pesto.. Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 27 gram