ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
• Snijd van tevoren je groenten om nog net wat sneller aan tafel te kunnen. Handig op drukke dagen.<br/> • Wil je dat elke hap perfect in balans is? Maak dan laagjes: begin met een beetje saus, daarna gnocchi en tomaatjes, en eindig met mozzarella. Zo verdeel je de smaken goed en ziet je ovenschotel er extra lekker uit.<br/> • Voor een lekker snelle ovenschotel gebruik je kant-en-klare gnocchi. Maar als je er de tijd voor hebt, is het erg leuk en niet eens zo heel moeilijk om <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-gnocchi/">zelf gnocchi te maken.</a> <br/> • We houden een oventijd aan van 15 minuten. Houd een oventemperatuur aan van 200°C boven- en onderwarmte, of 180°C hetelucht.<br/> • Deze ovenschotel laat zien dat je gnocchi niet alleen kunt koken, maar ook kunt bakken. Wordt-ie lekker knapperig van.. <h4>Variatietips</h4> • Voeg vlees toe: rulgebakken kip- of rundergehakt of verse worst (uit het vel en rul bakken). Of gebruik vleesvervangers zoals rulgehakt of vegetarische kipstukjes. <br/> • Extra groenten? Voeg 1 paprika (in blokjes), 1 handje spinazie of boerenkool, 1 courgette in stukjes of 1 rode uit (gesnipperd) toe. Roerbak ze beetgaar en voeg ze door de saus.<br/> • Voor een vegan-versie vervang je de mozzarella door goed smeltende plantaardige kaas. Controleer ook of de gnocchi ei-vrij is. . <h4>Serveertips</h4> • Garneer de ovenschotel voor serveren met basilicum en wat geraspte Parmezaan. <br/> • Serveer de gnocchi met een frisse groene salade als bijgerecht (bijvoorbeeld met rucola en balsamico) en serveer er brood bij, focaccia is lekker. . <h4>Ovenschotel met gnocchi bewaren</h4> • De gnocchi is in een afgesloten bewaardoos maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast bewaren.<br/> • In de vriezer blijft gnocchi 2-3 maanden goed.<br/> • Laat de ingevroren ovenschotel eerst ontdooien in de koelkast. Kleinere porties kun je in 3-5 min. opwarmen in de magnetron. Of verwarm de ovenschotel opnieuw in de oven: 15-20 min. op 180°C. Dek de schotel af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen. . <h4>Is gnocchi gezonder dan pasta?</h4> Gnocchi wordt vaak als pasta gezien, maar bestaat meestal uit aardappel en bevat daardoor andere koolhydraten dan tarwepasta. Qua voedingswaarde zijn ze vergelijkbaar. Kies je voor volkorenpasta, dan krijg je meer vezels binnen – dat maakt die variant iets voedzamer. . <strong>Let op</strong> De kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 445 kcal |
vet | 13 gram |
verzadigd vet | 8 gram |
koolhydraten | 60 gram |
eiwit | 18 gram |
WEB01-SPAR-PU