4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Gnocchi uit de oven met zalm

Gnocchi uit de oven met zalm

ingrediënten


10 min
4 personen
490 gram pastasaus basilicum
125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

800 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

800 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste pan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met gnocchi en laat slinken.
  • 2 Snijd intussen de zalm in blokjes en de mozzarella in plakjes.
  • 3 Giet de gnocchi met de spinazie af. Laat ze goed uitlekken en verdeel over de ovenvaste pan (Ø 20 cm). Leg de zalm ertussen.
  • 4 Schenk de pastasaus over de ovenschotel. Beleg met de mozzarella. Bak de gnocchischotel in de oven in 20 min. goudgeel.

bereidingstip

Liever vlees? Vervang de zalmfilet door 250 g gebakken, gerookte spekreepjes. Neem 250 g linzen (uitgelekt, uit blik) voor een vegetarisch gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 628 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst