4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

bakje peterselie
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 2 min. op een lage stand. Voeg de komijn met de kerrie toe en bak nog 1 min.
  • 2 Snijd intussen de paprika en aubergine in blokjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Voeg de groenten met de kikkererwten toe aan de pan en bak 5 min. mee. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Schenk de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 min.
  • 3 Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus. Breek in elk kuiltje een ei en stoof in 68 min. tot het eiwit is gestold maar de eidooier nog zacht is.
  • 4 Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de peterselie fijn.
  • 5 Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met de peterselie. Snijd het brood in reepjes en serveer erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 27 gram