- 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 2 min. op een lage stand. Voeg de komijn met de kerrie toe en bak nog 1 min.
- 2 Snijd intussen de paprika en aubergine in blokjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Voeg de groenten met de kikkererwten toe aan de pan en bak 5 min. mee. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Schenk de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 min.
- 3 Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus. Breek in elk kuiltje een ei en stoof in 68 min. tot het eiwit is gestold maar de eidooier nog zacht is.
- 4 Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de peterselie fijn.
- 5 Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met de peterselie. Snijd het brood in reepjes en serveer erbij.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.