- 1 Verhit de olie in een grote koeken pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.
- 2 Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.
- 3 Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
- 4 Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.