4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote koeken­ pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.
  • 2 Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.
  • 3 Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
  • 4 Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté