gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Goudse-kaasstengels

Goudse-kaasstengels

ingrediënten


10 min
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem, leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van 20x20 cm. Leg het deeg op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met de kaas. Druk de kaas goed aan.
  • 3 Snijd het deeg in repen van 2 cm. Pak elke reep aan twee kanten vast en draai in tegengestelde richting, zodat er een swirl in het deeg ontstaat. Het is niet erg als er wat kaas valt. Leg de gedraaide deegstengels met wat afstand van elkaar op de bakplaat.
  • 4 Bak de kaasstengels in de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels