4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Gougères met zalmboter

Gougères met zalmboter

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Breng de melk, 150 ml water en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg de bloem toe en kook al roerend circa 7 minuten op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron en roer tot het mengsel iets is afgekoeld. Roer een voor een de eieren erdoor tot ze volledig zijn opgenomen. Roer de kaas erdoor.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit mengsel en spuit toefjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 3 Pureer intussen de gerookte zalm met de boter en het citroensap. Schep in een kommetje en bestrooi met de bieslook. Serveer de kaassoesjes met de zalmboter.

bereidingstip

Gougères zijn Franse kaassoesjes uit de Bourgogne. De kaas zit hierbij alleen door het deeg, niet in de vulling. Zo al geweldig in hun eenvoud, maar serveer ze eens met zalmboter als je echt iets speciaals van de soesjes wilt maken. Het lekkerste zijn ze meteen vers uit de oven, maar je kunt de gougères eventueel al iets eerder maken en in een luchtdicht bakje bewaren. Ook perfect als borrelhapje natuurlijk!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 23 gram