4 personen
eenvoudig
120 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Goulashsoep

Goulashsoep

ingrediënten


120 min
4 personen
200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde majoraan

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes uit in een soeppan.
  • 2 Voeg de olie toe en bak hierin het rundvlees in circa 3 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, paprika en tomatenpuree toe en bak alles circa 2 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zachtjes koken.
  • 5 Voeg de aardappelblokjes en de oregano toe en kook nog circa 15 minuten.
  • 6 Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room op. Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

In plaats van runderlappen kun je ook runderpoulet gebruiken


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram