4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes

Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

360 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 bouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

1 pot vleesbouillon
400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de uien lichtbruin. Voeg de wortel, de paprikablokjes, de knoflook en de specerijen toe en roerbak nog een paar minuten.
  • 2 Voeg de tomatenblokjes, de bouillon met vlees, 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden en draai er balletjes van.
  • 4 Roer de balletjes samen met de witte bonen door de soep en laat op lage stand nog 5 minuten zachtjes meekoken.
  • 5 Serveer de soep met de gehakte peterselie. Lekker met zelfgemaakt kruidig bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram