4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Grana met vijgensaus

Grana met vijgensaus

ingrediënten


10 min
4 personen
250 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram grana padano-kaas

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels druivensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Chianti
100 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de vijgen, wijn, honing en tijm in de keukenmachine tot een dikke saus. Snijd de kaas in platte blokjes.
  • 2 Serveer de kaas met de vijgensaus als dip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Drink bij deze grana met vijgensaus smaakt een Chianti uit Toscane. Met zijn fruitige karakter van kersen, frambozen en opwekkende zuren is dit een wijn die perfect samengaat met Grana Padano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté