4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Granita van watermeloen

Granita van watermeloen

ingrediënten


15 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

munt
50 milliliter limoensap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rum
50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

scheutje grenadinesiroop

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram watermeloen

benodigdheden

4 glazen

  • 1 Spoel de glazen om met koud water en zet ze nat in de diepvries.
  • 2 Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de grote pitten en de schil. Pureer het vruchtvlees met de siroop.
  • 3 Meng de suiker en rum erdoor. Giet het mengsel in een platte schaal en zet deze onafgedekt in de diepvries. Roer het mengsel na circa 30 minuten door.
  • 4 Schraap elk half uur de ijskristallen los en roer ze door het mengsel. Na 2-3 uur is de granita klaar.
  • 5 Schep in de ijskoude glazen en garneer met munt of basilicum. Serveer met een lepel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 1 gram