gemiddeld
10 min.
ontbijt
home recepten Granola met chocolade en abrikozen

Granola met chocolade en abrikozen

ingrediënten


10 min
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

125 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar

130 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacao
100 gram kokoschips
100 gram lijnzaad

dit product is niet beschikbaar

350 gram havervlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram notenmix

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • 2 Meng 200 g grof- gehakte ongezouten ongebrande notenmix, 100 g zonnebloempitten, 350 g havervlokken, 100 g lijnzaad, 100 g kokoschips en 1 el cacao in een ruime kom.
  • 3 Voeg 200 g vloeibare honing en 130 ml zonnebloemolie toe en meng door elkaar.
  • 4 Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 30 min. in het midden van de oven krokant. Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • 5 Meng 125 g gedroogde abrikozen (in stukjes) en 100 g pure chocolade (minimaal 70%, in stukjes gehakt) erdoor en bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 218 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram