4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, ontbijt
recepten Granola-pannenkoekjes

Granola-pannenkoekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
poedersuiker
boter
20 gram amandelschaafsel
75 gram granola
25 gram kokosolie
25 gram boter
2 eieren
350 milliliter amandelmelk
350 milliliter karnemelk
1 zakje vanillesuiker
3 theelepels bakpoeder
200 gram bloem

  • 1 Meng de bloem met de bakpoeder en vanillesuiker. Klop met een garde de karnemelk erdoor. Klop vervolgens de eieren en gesmolten boter erdoor tot een glad beslag. Schep de granola door het beslag.
  • 2 Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoge stand en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Schud uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Schep hoopjes beslag in dezelfde pan. Bak de pannenkoekjes op middelhoge stand tot er luchtbelletjes bovenop verschijnen en keer dan om. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in de oven (op 50ºC). Serveer met de amandelen, een klontje boter en poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 13 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier