8 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Grapefruit-meringue pie

Grapefruit-meringue pie

ingrediënten


30 min
8 personen
150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

30 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

1 grote grapefruit

dit product is niet beschikbaar

175 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de ingevette taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
  • 2 Verwarm 1 theelepel grapefruitrasp, het grapefruitsap, de gecondenseerde melk en de eidooiers in een steelpan al roerend tot een egaal mengsel. Laat op een lage stand al roerend 3 minuten inkoken. Schenk over de taartbodem en bak de taart circa 20 minuten in de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  • 3 Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Smelt de suiker in 5 eetlepels water in een steelpan op een lage stand. Verhit de suikersiroop tot hij licht van kleur is en er belletjes aan het oppervlak verschijnen (circa 120ºC).
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf circa 5 minuten kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur. Verdeel het schuim in pieken over de taart en zet onder de grill tot het schuim aan de bovenkant goudbruin kleurt of gebruik een gasbrandertje. Zet de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 10 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst