4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Grapefruitpudding met pistache

Grapefruitpudding met pistache

ingrediënten


15 min
4 personen
25 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 grote grapefruit

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm intussen de suiker, vanillesuiker en 100 ml slagroom in een steelpan op een lage stand. Breng de room tegen de kook aan en neem van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en roer door de warme room.
  • 2 Zet de pan in een ovenschaal met een laagje koud water, zodat de room snel afkoelt tot kamertemperatuur. Voeg het grapefruitsap en 1 theelepel van de rasp toe en laat verder afkoelen tot een lobbig mengsel. Roer regelmatig door.
  • 3 Klop de overige slagroom stijf. Schep voorzichtig de grapefruitroom door de slagroom. Spoel de puddingvorm om met koud water. Schep het mengsel in de vorm of in schaaltjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Schaaf de chocolade in krullen. Houd de puddingvorm vlak voor serveren kort in warm water. Keer de pudding om op een bord en dep eventueel vocht weg met keukenpapier. Bestrooi met de pistachenootjes en chocoladekrullen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté