4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Grapefruitsalade met rode ui en granaatappel

Grapefruitsalade met rode ui en granaatappel

ingrediënten


10 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn
1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

granaatappel

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 grapefruit

dit product is niet beschikbaar

1 rode grapefruit

dit product is niet beschikbaar

60 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pompoenpitten

  • 1 Rooster de pompoenpitten in een droge, hete koekenpan en houd apart. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet de olie al kloppend erbij.
  • 2 Meng de rucola met deze dressing en verdeel over borden. Snijd de boven- en onderkant van de grapefruit af en snijd vervolgens de schil dik eraf.
  • 3 Snijd de grapefruit in dunne plakken en leg op elk bord steeds een paar plakjes grapefruit. Verdeel de uienringen erover.
  • 4 Klop de pitjes uit de granaatappel en bestrooi de salade met granaatappel- en pompoenpitten.

wijnadvies

Kies bij deze grapefruitsalade voor de Soave van Mastio della Loggia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté