4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gratin van zoete aardappel en knolselderij

Gratin van zoete aardappel en knolselderij

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zoete aardappels en knolselderij in zo gelijk mogelijke plakken van circa 2 mm dik.
  • 2 Zet in de ovenschaal om en om een plakje aardappel en plakje knolselderij rechtop tegen elkaar aan. Meng de slagroom met de crème fraîche en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schenk het roommengsel over de zoete aardappel en knolselderij. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukken en steek tussen de plakken.
  • 4 Bestrooi met de kaas en bak de gratin in de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij de kaas in dit recept past een stevige wijn, zoals de Australische Sunny Mountain Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 13 gram