4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

Gratin van zoete aardappel en spruitjes met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de zoete aardappels in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de spruitjes in dunne plakjes. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en verdeel over de ovenschaal.
  • 3 Verdeel de helft van de geitenkaas erover. Blancheer de aardappelplakjes 1 minuut, laat uitlekken en leg bovenop de spruitjes.
  • 4 Klop de room los met het ei, de tijm en peper en giet over de aardappelplakjes. Verdeel de rest van de kaas en de walnoten erover.
  • 5 Bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté