4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram roquefort
50 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 zoete ui

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper.
  • 2 Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven.
  • 3 Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
  • 4 Lekker met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté