4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, bijgerecht

Gravad lax

ingrediënten


15 min
4 personen
1 snufje zout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel peper

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Meng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk vershoudfolie.
  • 2 Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op het zoutmengsel en bestrooi de bovenkant van de vis met de rest van het mengsel.
  • 3 Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal.
  • 4 Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
  • 5 Meng op de dag dat je de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren.
  • 6 Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken.
  • 7 Leg de plakken op een schaal en bestrooi met verse dille.
  • 8 Serveer met de gemarineerde komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté