4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Gravad lax met mosterd-dillesaus

Gravad lax met mosterd-dillesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels suiker
1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes dille

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

vijzel

vershoudfolie

  • 1 Snijd de overige dille fijn. Klop een dressing van de dille, rest van de suiker, de mosterd, azijn en olie.
  • 2 Snijd de zalm in dunne, schuine plakken en besprenkel met de dressing. Lekker met geroosterd witbrood en gezouten boter.

wijnadvies

Rosé uit de Provence heeft altijd een lichte kleur en is in de keuken breed inzetbaar. Probeer hem maar eens bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip