4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Green bean casserole

Green bean casserole

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

70 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 uien

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water. Spoel koud af en zet apart. Verdeel de helft van de sperziebonen over de ovenschaal.
  • 2 Verhit 1 eetlepel boter en bak hierin de uien goudbruin op middelhoge stand. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Verhit de overige boter in een hoge pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend circa 2 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Giet 100 ml melk erbij en roer tot een gladde saus. Voeg de rest van de melk en de room toe en kook al roerend circa 3 minuten tot een dikke, gladde saus. Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas, mosterd en het uienmengsel erdoor.
  • 4 Giet de saus over de sperziebonen in de ovenschaal. Verdeel de rest van de sperziebonen erover en druk een beetje aan. Bak circa 15 minuten in de oven.
  • 5 Bestrooi met de gebakken uitjes, bak nog 15 minuten verder en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté