8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Griekse appeltaart

Griekse appeltaart

ingrediënten


30 min
8 personen
1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 elstar appels

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

aluminiumfolie

  • 1 Wel de rozijnen in lauwwarm water. Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Schep om met de kaneel, 25 gram suiker, 3 eetlepels honing, 125 gram walnoten, de rozijnen en het citroensap.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC. Mix de boter met de citroenrasp, de overige suiker, een snufje zout, 2 eieren en het bakmeel tot een glad beslag.
  • 3 Klop de overige eieren los. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met bakpapier.
  • 4 Leg een ontdooid vel filodeeg op de bodem en bestrijk het deeg met ei. Laat grote vellen deeg over de rand hangen.
  • 5 Leg een tweede vel schuin erop, bestrijk weer met ei en doe dat ook met een derde vel. Snijd de overige vellen in 3 brede repen en bestrijk ze met ei.
  • 6 Bekleed dakpansgewijs vanaf de bodem naar boven de rand van de vorm ermee en laat het deeg overhangen. Schep het beslag in de vorm op de filobodem en verdeel het appelmengsel erover.
  • 7 Vouw overhangend deeg over de vulling en bestrijk het deeg bovenop met de rest van de honing en ei. Bestrooi met de rest van de walnoten.
  • 8 Bak de taart circa 1 uur in het midden van de oven. Dek de taart de laatste 15 minuten van de oventijd (of eerder als de taart te donker wordt) af met aluminiumfolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 12 gram