4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Griekse bal

Griekse bal

ingredi├źnten


30 min
4 personen
1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

4 bruine broodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

magnetronfolie

  • 1 Meng het gehakt met de oregano, het paprikapoeder, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van.
  • 2 Druk ze iets open en stop in het midden een blokje feta. Rol de ballen goed dicht en bak ze rondom bruin in de olijfolie. Gaar de gehaktballen 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 3 Prik de aubergine in en verpak in magnetronfolie of leg de aubergine in een magnetronschaal met deksel. Gaar de aubergine 4 minuten in de magnetron op 750 Watt.
  • 4 Pureer het vruchtvlees van de aubergine en meng er de yoghurt, knoflook en munt door.
  • 5 Serveer de Griekse bal met de yoghurtspread op een bruin broodje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 26 gram
recalls | bekijk ze hier!