- 1 Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees zonder de zaadjes in reepjes.
- 2 Spoel de bonen in een vergiet af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- 3 Snijd de olijven in plakjes en houd circa 50 gram achter voor de garnering. Kook de eieren hard en pel ze.
- 4 Roer ondertussen voor de dressing de tomatenketchup, de tijm, de azijn of het citroensap en wat zout en peper door elkaar. Klop er de olie door.
- 5 Doe de tomaat, de bonen, de ui, de bosui, de feta en 100 gram van de olijven in een kom en schep met de dressing door elkaar.
- 6 Laat de salade rusten en schep kort voor het serveren nogmaals om. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Bestrooi met de peterselie en garneer met plakjes komkommer, plakjes ei en de achtergehouden olijven.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Deze lentesalade vraagt om een zeer koel geserveerde beaujolais. Schenk de beaujolais of beaujolais-Villages bij een temperatuur van 14°C.