4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Griekse kip met aardappelen en citroen

Griekse kip met aardappelen en citroen

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Droog de aardappelen. Snijd de aardappelen in grove stukken en leg deze in een kom. Ris de tijmblaadjes van de takjes (als je verse tijm gebruikt). Giet de olijfolie op de aardappelen en strooi er de tijm over. Meng de aardappelen, olie en tijm goed door elkaar.
  • 2 Bestrooi de kippenbouten met zout. Leg de kippenbouten naast elkaar in de schaal. Rangschik de aardappelen, knoflook en citroenpartjes eromheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 3 Plaats de schaal in de oven en laat kip en aardappel in ongeveer 40 minuten gaar bakken. Verwijder na 30 minuten de folie. De kippenbouten moeten goed gaar zijn.
  • 4 Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte sperziebonen of tuinbonen en/of een gemengde salade.

bereidingstip

Dit gerecht kan ook met een hele (maïs)kip worden gemaakt. Stop in dat geval de partjes citroen in de holte van de kip. De baktijd bedraagt dan circa 60 minuten.

wijnadvies

Zowel de Pinot Blanc als de iets steviger smakende Pinot Gris uit de Elzas zijn ideaal gezelschap bij dit fijne kipgerecht (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté