4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Griekse quesadilla met feta

Griekse quesadilla met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

8 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de uien circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook, komijnzaad, oregano en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten verder. Schep uit de pan op een bord.
  • 2 Leg 4 tortillawraps naast elkaar op de bakplaat. Verdeel het uienmengsel, de mais en cheddar erover. Verbrokkel de feta erboven en dek af met de rest van de wraps. Besmeer de bovenkanten van de wraps met de rest van de olie en bak de quesadilla’s circa 10 minuten in de oven, tot de bovenkanten goudbruin en knapperig zijn.
  • 3 Halveer de quesadilla’s en bestrooi met de bosui.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 91 gram
eiwit 29 gram