4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Griekse salade met blauwe kaas

Griekse salade met blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

150 gram roquefort

  • 1 Snijd de kaas in blokjes of verkruimel hem. Verdeel de sla over diepe borden of kommen. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 2 Verdeel de tomaten, paprika, komkommer, olijven, bosui, kaas en kappertjes over de sla. Sprenkel de dressing erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Veel 'groen en rood' in deze salade. Hierbij past sauvignon blanc of een witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne. De blauwe kaas flatteert ook een droge, geurige Muscat. Wie rood wil drinken, kiest voor Côtes de Saint-Mont.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 10 gram